Life in Kyoto

Detta land asså! Svårt att veta hur jag ens ska börja beskriva Japan. Allt är verkligen annorlunda från Sverige. Skolan startade för tre veckor sen och jag går i en utav nybörjarklasserna. Tänk er dethär.. det är första veckan och ni är vana vid studietakten i Sverige (jättelätta prov och aldrig läxor), och det som händer är att du får ett lass med läxor som dessutom ska skrivas i hiragana (!!!). För er som undrar så är lektionerna helt på japanska. Men jag trivs, lärarna är grymt duktiga och klassen bra.

Japaner är väldigt söta. Jag gillar hur alla här följer regler till punkt och pricka. Man går bara inte över övergångsstället om det är rött, okej?! Just don't do it! :P Alla här står snällt och väntar tills det blir grönt. Och soporna ska omsorgsfullt sorteras i speciella påsar så att sop-männen ser vad som är vad. Ja - man får alltså köpa olika påsar till olika sopor; kartonger med kartonger, plast med plast osvosv. Gogo green Japan!

Kyoto är väldigt fint hittils. Och VARMT. Det är November och känns som en svensk sommar. Vi Gaijins (utlänningar) kommer klädda i linne och solbrillor medan japanerna chockat kollar på oss i sina stickade höstkläder.

Tro nu inte att livet här är en dans på rosor. Det är inte alltid helt lätt. Bara att handla kan bli riktigt frustrerande då allt står på kanji. Det finns så mycket att kolla på att man nästan blir nercyklad ibland. Ovan som man är vid alla neonskyltar, gator fullproppade med affärer och matstånd är det inte lätt att vara så alert. Och jo, på gatorna här behövs det!
Hur ska jag säga.. gatorna här är som ett cykelmaraton haha.
Jag älskar dock Japan av hela mitt hjärta. Det är såå annorlunda. Ibland blir jag galen på dessa knasiga japaner, men för det mesta är de underbara, snälla, hjälpsamma och bara för söta!

Hoppas ni har fått en liten inblick i livet här, nu måste jag plugga!
Ja mata!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

k