Momiji <3

Hösten i Japan är mycket senare än i Sverige. Just nu är höstlöven som allra vackrast. Momiji betyder "Japanese maple tree". Just nu och fram till mitten av December arrangeras det Momiji Light Up i olika parker och tempel i Kyoto; Vilket betyder att de tänder lyktor på kvällarna så man kan se alla vackra färger även i mörkret. 

Kiyomizudera Momiji:









Sugna på att åka till Japan än? :)

Torii Gates

Idag är en röd dag i Japan. Vi var alltså lediga från skolan, men vi som ville fick följa med på utflykt. Fushimi Inari är väldigt väldigt känt för alla sina Torii's (tempel-ingångar) och självklart Shinto Shrines med. För er som hört talas om det någon gång har säkert sett bilder från Fushima Inari. Det är så många Torii's att det nästan känns som att man går i en tunnel, väldigt vackert och väldigt japanskt. Vägen var mycket längre än jag trodde. Vi klättrade upp för branta trappor mitt i skogen och kikade på alla dessa Torii's och små tempel som fanns på vägen. Efter en väldigt svettig klättring var vi uppe på toppen (vägen går alltså upp för ett berg) där man kunde se nästan hela Kyoto. 

Jag, Erik och Anna tog fel väg ner från berget och gick vilse i skogen, vi tyckte vägen var så fin att vi inte märkte hur fel vi hade gått. Vilket slutade med att vi fick rusa upp för hela berget igen och ner på rätt sida för att hinna möta resten av skolan i tid. Kan säga att mina ben skakade lagom mycket efter det. Väl nere igen åkte vi vidare till ett Sake-bryggeri. För er som inte vet: Sake är en japansk alkoholhaltig dryck gjort på ris. Där fick vi en egen guide som berättade om processen samt smaka på olika sorter efteråt.

Min kropp är helt dööd efter klättringen idag.
Längesen jag hade sådan träningsverk, får se hur det går att cykla till skolan imorn, haha ;)

Bilder från idag:












Hela min kropp värker och skriker efter sömn nu, hörs senare :)
Puss & Kram.

Karaoke until 5 in the morning

Hade en helt grymt underbar kväll igår! Jag hade egentligen inte tänkt gå ut, men följde med och åt middag på Coco Ichibanya efter skolan. Och ja.. en sak ledde till en annan! Vi drog ner till Kamogawa River som är en jättefin flod som flyter genom Kyoto. Där brukar ungdomar mötas på kvällen för att dricka öl, träffa folk och bara ha trevligt. Där började flera jättesöta japaner prata med oss, de var speciellt intresserade av oss svenskar och berättade att de älskade svensk musik (Swedish House Maffia osv). Tre utav killarna var så himla söta och trevliga att vi frågade om de ville följa med oss på karaoke, vilket de gjorde!
Vet inte vad mer man kan säga. Karaoke + Nomihouda (all you can drink) + trevliga människor = oslagbar kombination!
Så nu har vi 3 japaner som lovat oss att visa oss runt Kyoto, vilket känns jättekul :)


Ska inte skriva så mycket mer nu men här kommer lite bilder från gårdagen:











Nu ska jag kolla på film och sova. Oyasumi! :)

Min nya klass.

Ni har ju inte fått se vilka jag går i skolan med än! Men idag lyckades jag knäppa lite snabba bilder. De blev inte så bra och många är inte med, men det kommer ju fler dagar. Av alla 3 nybörjarklasser känns vår mest sammansvept. Bästa klassen hihi! 

Från vänster till höger: Julian (Frankrike), Dan (Kina), Yumi (Taiwan) Matthieu (Frankrike)


Rama från Indonesien


Simon (Sverige), Anna (Sverige), Martijn (Holland)

Erik (min pojkvän & Anna från Sverige)



Alex (Kanada)


Det var lite av min klass det. Nu måste jag öva på dagens Kanji och som vanligt skriva 20 meningar på Japanska. Det är galet hur mycket vi lärt oss hittils, att vi faktiskt har börjat lära oss kanji redan. Kanske bloggar om några timmar igen, vi var nämligen ute och åt nudlar idag igen ;) Puss o kram!

Eigakan e ikimashita.

Är färdig med helgens läxor och lyssnar på Bon Iver. Jag har förresten bestämt mig. Jag Kommer att göra någon slags Bon Iver tattoo inom en snar framtid i livet, ATTANS vad jag älskar Justin Vernon! Musikaliskt geni är vad han är, japp! Och nu när jag har fått det sagt kanske jag ska berätta lite om helgen?

Helgen har varit ganska lugn (ingen "all you can drink" karaoke eller izakaya denna gång). Igår var jag och Erik på bio och såg Contagion. Den var bra, men det var mest upplevelsen som var rolig. Bio i Japan är så mycket bekvämare och lyxigare än i Sverige. Man kunde köpa väldigt roliga snacks som korv, tacowraps, pommfritt och popcorn med karamellsmak.. vilket helt ärligt låter ganska äckligt! Vi köpte popcorn med vanlig smak haha. Man fick sedan sina snacks och drickor på en jättesmart bricka med olika behållare för allt. Men det bästa med bion var ändå fåtöljerna. Jättestora, bekväma och massor utrymme att sträcka ut benen!

Contagion


Resten utav helgen har vi mest gått runt i Kyoto och jag känner för varje dag att min kärlek för staden växer.
Jag hade tänkt ta bilder inne på bion men glömde kameran.. som vanligt. Men ska förbättra mig jag lovar! Nu ska jag laga lite mat och kolla på nån bra anime. Ja Mata!

Kayobi

Sitter här och dricker körsbärsjuice i vår mysiga lilla lägenhet. Idag är det tisdag och första gången som det känns kyligt i Kyoto, det kanske blir en höst trots allt? Idag var också första dagen som jag verkligen kände att jag förstod allt i skolan(Boooyaah!). Det börjar ta sig! Det svåraste hittils med japanska har varit alla partiklar och i vilket sammanhang + vart i meningen man placerar dem. Men för varje dag känns det lättare.

Alla i klassen har hängt upp sig på en japansk poplåt med tjejbandet AKB48 som vi sjöng senast på karaoken. Videon är vad man kan förvänta sig här i Japan: En massa Kawaii-girls som äter cupcakes och har kuddkrig i sina rosa underkläder. MEN, nu har vi tjejer hittat en annan rolig parodi utav videon som jag tänkte bjuda på.

Kanske inte lika roligt om man inte hört låten innan, men kul ändå :)




Nu ska jag snart sova, Oyasumi!

Shuumatsu

Moshi moshi ^^
Jag har haft ännu en underbar helg i Kyoto. I fredags gick hela klassen & några andra på pizzabuffé vid Teramachi. Kul att vi blev så många, till och med en av lärarna följde med haha. Efteråt drog vi vidare och gjorde lite Purikura innan vi stannade på en izakaya för en öl.. som självklart blev mer än så! Det beställdes in både det ena och det andra och vi tjöt och tjoade som bara utlänningar kan.

På lördagen var vi uppe tidigt för att mötas upp vid Kawaramachi train station och åka till Kobe, som ligger ca en timme utanför Kyoto. Kobe var väldigt fint, känns mer som en storstad och ligger fint beläget vid kusten. Killarna ville äta kobe-beef (kor som blivit matade med öl, masserade och fått lyssna på klassisk musik?) så det gjorde vi. Sen gick vi ner mot hamnen och gick runt i alla affärer som fanns där. Självklart slutade shoppingtrippen istället med att alla fastnade i ett jättestort spelcenter som fanns där. Det är helt hopplöst att försöka stå emot!

På kvällen rörde vi oss vidare mot Chinatown, Och det var verkligen helmysigt att gå runt där bland alla lyktor och smaka på mat som man köpte i små stånd.


Här kommer lite bilder ifrån lördagen!


Kobe-Beef










Life in Kyoto

Detta land asså! Svårt att veta hur jag ens ska börja beskriva Japan. Allt är verkligen annorlunda från Sverige. Skolan startade för tre veckor sen och jag går i en utav nybörjarklasserna. Tänk er dethär.. det är första veckan och ni är vana vid studietakten i Sverige (jättelätta prov och aldrig läxor), och det som händer är att du får ett lass med läxor som dessutom ska skrivas i hiragana (!!!). För er som undrar så är lektionerna helt på japanska. Men jag trivs, lärarna är grymt duktiga och klassen bra.

Japaner är väldigt söta. Jag gillar hur alla här följer regler till punkt och pricka. Man går bara inte över övergångsstället om det är rött, okej?! Just don't do it! :P Alla här står snällt och väntar tills det blir grönt. Och soporna ska omsorgsfullt sorteras i speciella påsar så att sop-männen ser vad som är vad. Ja - man får alltså köpa olika påsar till olika sopor; kartonger med kartonger, plast med plast osvosv. Gogo green Japan!

Kyoto är väldigt fint hittils. Och VARMT. Det är November och känns som en svensk sommar. Vi Gaijins (utlänningar) kommer klädda i linne och solbrillor medan japanerna chockat kollar på oss i sina stickade höstkläder.

Tro nu inte att livet här är en dans på rosor. Det är inte alltid helt lätt. Bara att handla kan bli riktigt frustrerande då allt står på kanji. Det finns så mycket att kolla på att man nästan blir nercyklad ibland. Ovan som man är vid alla neonskyltar, gator fullproppade med affärer och matstånd är det inte lätt att vara så alert. Och jo, på gatorna här behövs det!
Hur ska jag säga.. gatorna här är som ett cykelmaraton haha.
Jag älskar dock Japan av hela mitt hjärta. Det är såå annorlunda. Ibland blir jag galen på dessa knasiga japaner, men för det mesta är de underbara, snälla, hjälpsamma och bara för söta!

Hoppas ni har fått en liten inblick i livet här, nu måste jag plugga!
Ja mata!